Recept slatkiša “Ptičje Mlijeko” kod kuće

Recept slatkiša “Ptičje Mlijeko” kod kuće
“Ptičje Mlijeko” možete pripremiti kod kuće kao slatkiše ili možete napraviti kolač. Danas ćemo s Vama podijeliti recept za kolač, evo što Vam je potrebno od sastojaka:

  • sedam bjelanjaka
  • 250 ml vode
  • dvije žlice želatine
  • ploča tamne gorke čokolade
  • maslac
  • šećer i vanilin šećer možete dodati po vlastitom ukusu

Namočite želatinu u 250 ml tople vode i ostavite pola sata da nabubri. Nakon toga kuhajte lagano na vatri dok ne zavrije. Nemojte zaboraviti cijelo vrijeme miješati kako bi se želatina u potpunosti otopila. Kad zavrije, maknite s vatre i stavite na stranu da se ohladi.

Dalje, odvojite bjelanjke od žumanjaka. Za kuhanje nam trebaju samo bjelanjci, veoma je važno da se bjelanjci u potpunosti odvoje od žumanjaka. Napravite snijeg od bjelanjaka, dodajte šećer po želji. Kad se bjelanjak istuče, bez isključivanja miksera, sasvim lagano dodajte želatinsku masu. Nastavite s pripremom čokolade. Čokoladu razlomite na kocke, izrežite maslac, stavite sve u zdjelicu i pažljivo rastopite na pari. Čokoladna krema mora biti potpuno homogena.

Kremu podijelite na dva jednaka dijela. Izlijte prvi dio u kalup, stavite u hladnjak na 10 minuta. Zatim rasporedite pripremljeni souffle I izravnajte ga.

Slijedi drugi dio čokolade. Slatkiše stavite u hladnjak. Oni će otvrdnuti za pola sata. Možete poslužiti cijele bombone, izrezati kockice ili napraviti cijelu tortu.

Ostaje samo poželjeti dobar tek😊!

U dućanu “Ruske Delicije” možete kupiti:

Bomboni čokoladni “Ptičje mlijeko” 225g

Bomboni čokoladni "Ptičje mlijeko"

Bombonijera “Ptičje mlijeko” vanilija 223g

Bombonijera “Ptičje mlijeko” vanilija 223g

Bombonijera “Ptičje mlijeko” kremastog okusa 230g

Bombonijera "Ptičje mlijeko" kremastog okusa

Bombonijera “Ptičje Mlijeko” 200g tvornića “Rot Front”