Napoleon torta: recept

Napoleon torta: recept

Pravilno kuhana krema za tortu “Napoleon” od posebne je važnosti.

Za kremu treba uzeti dva jaja i pažljivo ih umutiti u posude. Nakon toga treba dodati 3 šalice šećera, nekoliko žlica brašna i ponovno temeljito promiješati dok ne postane glatko.

U posebnoj posude zagrijati 2 čaše mlijeka. Nakon što je mlijeko vruće (ali ne kipuće) potrebno je ulijevati smjesu od jaja, šećera i brašna u vrlo tankom mlazu stalno miješajući, samo u tom slučaju neće biti kvržica u kremi. Nastalu masu treba staviti na malu vatru i kuhati uz miješanje. Maknuti smjesu s vatre i ohladiti.

Nakon što se smjesa ohladi, morate prijeći u završnu fazu kuhanja kreme.

Potrebno je uzeti 500 grama maslaca i kratko ga držati na sobnoj temperature. Mekani maslac miješati dok se ne formira gusta masa i zatim uvesti u ohlađenu kremu. Kad se svi sastojci spoji krema je gotova.

Gotove KORE za tortu NAPOLEON možete kupiti u našom dućanu “Ruske Delicije” >>>

Kore za tortu "Napoleon"

Na stalak za torte namažite malu količinu kreme kako bi prva kora na neki način zalijepila za podlogu i kako biste lakše nastavili s filanjem ostataka kora.

Na svaku koru stavljajte po 4-5 žlica kreme, lagano zagladite preko cijele kore i nastavljati tako dok ne potrošite sve kore.

Vrh torte premažite zadnjim dijelom kreme. Tortu dobro rashladite, posipajte šećerom u prahu i uživajte u svakom zalogaju.

Zaslužili ste!

Dobar tek!

Views: (3990)